Agrotekstilė, agro plėvelė, geotekstilė - Sodasirnamas.lt
Namų ir sodo prekės - internetinė parduotuvė Sodasirnamas.lt
Mūsų
telefonai
Darbo grafikas
I-V 8:00 - 16:00 val
Skambučiai 8:00 - 23:00 val
Viskas apie agrotekstilė

Mulčiavimas yra gana daug laiko reikalaujantis procesas, todėl sodininkai vis dažniau renkasi modernią mulčiavimo alternatyvą, kad palengvintų darbą sklype. "Agrotextile" yra dirbtinė austinė medžiaga, pagaminta iš polipropileno, savo išvaizda ir struktūra panaši į drobę, iš kurios gaminami pirkinių maišeliai. Patyrusių sodininkų ir pradedančiųjų sodininkų atsiliepimai rodo, kad jis labai gerai atlieka mulčiavimo funkciją, apsaugo nuo piktžolių ir kenkėjų.

Dirvožemio dangai skirta agroplėvelė pasižymi šiomis savybėmis: 

  • didelis patvarumas - ant agrotekstilės galite vaikščioti su batais nebijodami jos sugadinti; 
  • Kietas dėvėjimasis - tarnavimo laikas vidutiniškai 5-7 metai; 
  • didelis tankis nuo 70 iki 130 g/kv. m; 
  • atsparus agresyviai aplinkai, cheminėms medžiagoms; 
  • atsparumas puviniui, grybeliui ir pelėsiui. 

 

 

Audeklas tiekiamas įvairaus pločio ir ilgio ritiniais. Rinkoje paklausūs juodos spalvos 110-160 cm pločio ir 10, 25, 50 arba 100 m ilgio ritiniai. Gamintojai gali gaminti bet kokio ilgio ir pločio (iki 5,5 m) medžiagą pagal užsakymą.

 

 

Agrotekstile privalumai:

  1. Agrotekstilė yra pralaidi vandeniui ir orui, todėl padeda išlaikyti dirvožemio kokybę ir netrukdo augalams augti. Agrotekstilės struktūra yra išausta ir turi mažas skylutes, kurios praleidžia viską, bet nepraleidžia žolės. Be to, po agrotekstilę ant žemės ir ant pačios agrotekstilės neauga pelėsis ir grybelis.
  2. Slopina piktžolių ir žolės augimą, nes sugeria saulės spindulius, bet nekenkia augalams.
  3. Turi apsaugą nuo UV spindulių. Kadangi agrotekstilę nuolat veikia saulės spinduliai ir ji yra juodos spalvos, į ją dedama priedo, kuris dar labiau apsaugo medžiagą nuo saulės spindulių.
  4. Ilgas tarnavimo laikas. Dėl kokybiškų priedų galima pasiekti ilgą tarnavimo laiką. Mūsų agrotekstilė Rytų Europos regione tarnauja mažiausiai 7 metus, o praėjus 7 metams ji praranda tik apie 30 % savo savybių, nesuyra ir gali būti naudojama dar ilgiau.
  5. Agrotekstilė padeda greičiau įšildyti dirvožemį. Kadangi jis yra juodas, jis ne atstumia, o sugeria saulės spindulius, todėl šildo žemę ir išlaiko šilumą naktį, kai šalta. Taip derlių galėsite nuimti 1-2 savaitėmis greičiau. Jei naudojate agrotekstilę, augalai ir uogos nesiliečia su dirvožemiu, o derlius bus švarus tiesiai nuo lysvės. 
  6. Agrotekstilė taip pat naudinga žiemą. Jis apsaugo žemę nuo greito įšalo, o dirvožemis įšąla tolygiai, todėl apsaugomos augalų šaknys.
  7. 100 g ir daugiau agrotekstilė yra pakankamai tvirta medžiaga, kuria galima saugiai vaikščioti ir nuimti derlių. Tai medžiaga, kuri, priešingai nei plėvelė ir spunbondas, kurie gali plyšti, gali atlaikyti daugelį naudojimo metų, nesulūžti ir neprarasti savo kokybės. 

Kur naudojamas agrotekstilė?

  • Pagrindinė agrotekstilės paskirtis - mulčiuoti dirvą lysvėse. Jis naudojamas visų rūšių augalams. Jis taip pat naudojamas šiltnamiuose, kad padėtų atsikratyti nuolatinio ravėjimo. 
  • Kraštovaizdžio formavimo darbams, kai reikia padengti žemę po akmenimis ar žieve ir suformuoti sodo takus.
  • Ūkiuose, nes juo galima padengti didelius žemės plotus, todėl nereikia daug dirbti ir jis padeda anksti subrandinti augalus. 
  • Medelynuose, kad padengtų didelį žemės plotą ir suteiktų medelynui gražią išvaizdą bei leistų vaikščioti dideliam skaičiui žmonių nepažeidžiant agrotekstilė.

 

Kaip naudoti?

 

 

 

Agrotekstilę lengva naudoti. Jį galima kloti bet kokioje vietovėje, tiek šiltnamyje, tiek po atviru dangumi. Ritinys išvyniojamas, o jo kraštai pritvirtinami kuolais. Ritinio paviršiuje yra 15 cm pločio spalvota juostelė, kuria lengviau žymėti sėklų guoliavietes. Ženklinimo vietose paprastu peiliu padaromi kryžminiai pjūviai, o tada į gautas angas sodinami daigai arba sėjamos javų sėklos.Esminis agrotekstilės atributas yra tvirtinimo Smėigė.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yra dviejų rūšių:

  • Plastikinis 
  • Cinkuotas metalas

 

 

Metaliniai laikikliai nerūdija ir dėl cinko dangos, kuri apsaugo nuo korozijos, naudojami ilgai. Juos labai lengva ir patvaru kloti, nes jie eina tarp agrotekstilės siūlų, tačiau jie yra brangesni.

 

Plastikinės sąvaržos skiriasi savo kaina ir, kaip ir metalinės sąvaržos, gerai pritvirtina agrotekstilę prie žemės, tačiau jas sunku nuimti nuo žemės ir jos gali pažeisti medžiagą. Eksploatavimo trukmė taip pat yra gana ilga.

 

Kur galima įsigyti geros kokybės agrotekstilės? 

Apie dengiamojo audinio įsigijimą reikia galvoti iš anksto, nes jo klojimas sklype užtruks. Rekomenduojamas pirkimo laikas: ankstyvą pavasarį - prieš pirmuosius sodo darbus, sodinant daigus, arba vėlyvą rudenį - nuėmus derlių ir paruošus žemę žiemai. Taip pat būtina būti atsargiems renkantis agrotekstilės gamintoją. 

Sodasirnamas.lt siūlo platų Graikijoje pagamintos agrotekstilės asortimentą. Medžiaga pagaminta iš gryno polipropileno, kuris papildomai padengtas UV spindulius stabilizuojančiomis medžiagomis, kad padidėtų atsparumas saulės spinduliams. Produktai galioja ne trumpiau kaip 7 metus. Bendradarbiaujame ir su dideliais žemės ūkio bendrovėmis, ir su mažais ūkiais, taip pat su vasarnamių ir sodybų savininkais. Gatavų gaminių visada yra sandėlyje. Įsigydami agrotekstilę iš mūsų įmonės, atsikratysite rūpesčių mulčiuojant vaismedžius ir ravint dirvą. Derlių nuimti bus lengviau, greičiau ir patogiau.

Komentarai

Parašyti komentarą